Fluidical
Sophia van der Putten
fluidical
Performance
dance, installation performance, slime, undefinable body
Dag: Zondag
Locatie: Theater de Nieuwe Vorst
Duur: 30 minuten
Language no problem
Fluidical
Het menselijk lichaam is niet hard en solide, maar zacht en vloeibaar. Een lichaam dat niet beweegt, sterft. Toch proberen we ons lichaam steeds te definiëren als iets dat vast en gefixeerd is, omdat dingen die we niet kunnen definiëren ons beangstigen.
Fluidical is eigenaardig aantrekkelijk en diep beangstigend. In een slijmerige wereld zoekt een vloeibaar wezen naar diens plek en vraagt zich af in welke vorm die mag bestaan. Kunnen we, tussen walging en aantrekkingskracht, dit wezen zien voor wat die is?
Maker Sophia van der Putten (die/diens) identificeert zich als genderfluïde. De ervaring van diens geslacht en genderexpressie zijn veranderlijk. Met deze performance onderzoekt die hoe het ondefinieerbare en veranderlijke lichaam zowel beangstigend als intrigerend kan zijn.
Credits Maker: Sophia van der Putten, Performer: Flore Muuse, Scenography: Stef Heijnen-Bakker van Studio HB Staging, Light design: Saskia de Vries, Sound design: Rowan en Sophia van der Putten, Fotografie: Hermien Buyse, Rick van Woudenberg